رکورد ۱۰ ساله توالی روزهای دمای بالای ۵۰ درجه در خوزستان | دوگانگی استانداری خوزستان در اعلام دورکاری و تعطیلی
رویداد۲۴ ایسنا نوشت: بنا بر پیشبینیها وقوع این دماها از روز چهارشنبه تا روز شنبه هفته آینده در بیشتر مناطق خوزستان رخ خواهد داد و در این خصوص به صرفهجویی در مصرف آب و برق به ویژه در ساعات اوج مصرف و اجتناب از ترددهای غیرضروری در حوالی ظهر تا اوایل غروب برای جلوگیری از گرمازدگی تاکید شده است.
در این شرایط خطر گرمازدگی بسیار زیاد است و هر آن ممکن است شهروندان اهواز و دیگر شهرهای خوزستان به دلیل گرمای شدید، در خیابان از حال بروند.
امسال هوای خوزستان خیلی زود به اوج رسید، به گونهای که ادارهکل هواشناسی در ۹ خردادماه وقوع دماهای ۴۸ درجه و بالاتر را پیشبینی کرد و در ۱۲ خردادماه دمای امیدیه به ۵۰.۸ درجه رسید.
تاکنون چندین بار به صورت متوالی دماهای بالای ۴۹ و ۵۰ درجه در شهرهای خوزستان رخ داد، اما در این مدت استانداری خوزستان تنها برای روز چهارشنبه ۳۰ خردادماه، ادارات را دورکار اعلام کرد.
شکستن رکورد ۱۰ ساله توالی روزهای با دمای بالای ۵۰ درجه در خوزستان
پیش از این محمد سبزهزاری مدیرکل هواشناسی خوزستان در گفتگو با ایسنا با اشاره به پیشبینی افزایش دما در بیشتر مناطق استان از روز دوشنبه ۲۸ خردادماه از پیوستگی روزهای با دمای ۵۰ درجه و بالاتر در بیش از شش روز و تجربه روزهای بسیار گرم در استان خوزستان خبر داده بود.
وی بیان کرد: از روز دوشنبه (۲۸ خردادماه) شاهد افزایش دما در بیشتر مناطق استان خوزستان خواهیم بود به گونهای که تا روز جمعه احتمال وقوع دماهای بالای ۵۰ درجه در مرکز، غرب، جنوب غرب و شمال استان بسیار زیاد خواهد بود.
وی افزود: در این مدت به علت جریانات جنوبی و افزایش رطوبت، دمای مناطق جنوبی و ساحلی کمتر از ۵۰ خواهد بود، ولی با شمال غربی شدن جریانات از روز شنبه تا اواسط هفته آینده، شاهد وقوع دماهای ۵۰ درجه و بالاتر در بیشتر مناطق استان خوزستان خواهیم بود.
سبزهزاری گفت: پیوستگی روزهای با دمای ۵۰ درجه و بالاتر در بیش از شش روز، باعث خواهد شد که دمای حداقل در شبها نیز بالا برود و باعث تجربه روزهای بسیار گرم در استان خوزستان شود.
وی بیان کرد: این شرایط در صورت وقوع، از جنبه توالی روزهای با دمای بالای ۵۰ درجه، در ۱۰ سال گذشته رکوردار خواهد بود.
مدیرکل هواشناسی خوزستان با تاکید به لزوم کاهش مصرف برق توسط شهروندان خوزستانی در روزهای آینده گفت: هر چند با تعطیلی روز دوشنبه و قرار گرفتن دو روز بین تعطیلی و پس از آن هم پنجشنبه و جمعه، تا حدودی موجب مدیریت بار شبکه برق خواهد شد، اما توالی رخ دادن روزهای با دمای ۵۰ درجه و بالاتر در حدود یک هفته در خوزستان، شرایط پیچیدهای ایجاد خواهد کرد بنابراین به علت فشار مضاعف به شبکه توزیع برق و برای جلوگیری از قطع ناگهانی برق، توصیه به رعایت الگوی مصرف برق میشود.
بیشتر بخوانید: پیش بینی دمای بیش از ۵٠ درجه در این استان | اورژانس خوزستان آماده باش شد
هشدارهایی که به هیچ جا نمیرسند
پس از آن هم وقوع دماهای بالای ۴۹ درجه در خوزستان ادامه پیدا کرد و در روز ۱۵ تیرماه که مرحله دوم انتخابات برگزار شد هوا بسیار گرم و هواشناسی وقوع دماهای ۴۹ درجه و بالاتر را برای ۱۵ و ۱۶ تیرماه پیشبینی کرد.
بنا به اعلام مدیرکل هواشناسی خوزستان از استانداری درخواست شده بوده که به دلیل گرمای شدید و به منظور مصرف بهینه برق و حفظ سلامت شهروندان، ادارات در روز شنبه ۱۶ تیرماه دورکار شوند، اما در نهایت از سوی استاندار تصمیمی در این خصوص گرفته نشد.
دو هشدار قرمز متوالی افزایش دما و ادامه کار ادارات خوزستان
در این روزهای آتشین تیرماه و با صدور دو هشدار قرمز افزایش دما هم حداقل انتظار میرفت ادارات خوزستان یا لااقل اهواز دورکار شوند، اما نه تنها تصمیمی برای دورکاری ادارات گرفته نشد بلکه تصمیمی گرفته شد که نه تنها دردی را دوا نمیکند بلکه نمکی هم بر زخم شهروندان است؛ با وجود پیشبینی دمای بالای ۵۰ درجه در کمال ناباوری از سوی استانداری خوزستان ساعت ادارت که تا ۱۳ است، امروز (چهارشنبه ۲۰ تیرماه) تا ۱۲ کاهش یافت.
تنها یک ساعت کاهش ساعت اداری، نه دردی از مصرف بسیار بالای برق خوزستان کم میکند و نه در حفظ سلامت شهروندان تاثیری دارد.
این درحالی است که امروز زمان پایان فعالیت ادارات استانهای اصفهان، چهارمحال و بختیاری، لرستان و استان مرکزی به دلیل تداوم گرما تا ساعت ۱۱ و روز پنجشنبه نیز تعطیل اعلام شده است. این تصمیم برای این استانها در حالی گرفته شده است که دمای بسیار کمتری را نسبت به خوزستان تجربه میکنند. بیشینه دمای امروز خرمآباد ۳۹ درجه، اصفهان ۴۱ درجه، شهرکرد ۳۶ درجه و اراک ۳۸ درجه خواهد بود.
دوگانگی استانداری خوزستان در اعلام دورکاری و تعطیلی
با وجود وقوع دماهای بالای ۴۹ درجه در چندین روز متوالی در خرداد و تیر، معلوم نیست چرا تنها یک روز ادارات خوزستان دورکار شدهاند و این دوگانگی استانداری خوزستان در تصمیمگیریها شهروندان را کلافه و سردرگم کرده است. البته تصمیمگیرنده نهایی در این خصوص استاندار است.
پیش از این البته علی اکبر حسینی محراب استاندار خوزستان در روز ۶ خردادماه در نشست مدیریت مصرف برق از پیشنهاد کاهش ساعت کار اداری خوزستان در ایام گرم سال به هیات دولت خبر داده بود.
روز بلاتکلیف کارمندان ادارات اهواز در تاریکی و گرمای شدید
برای دو روز گذشته (دوشنبه و سهشنبه ۱۸ و ۱۹ تیرماه) هم هشدار افزایش دما داده شده بود و در نهایت همان صبح دیروز شرایط مصرف برق به حدی رسید که برق بسیاری از مناطق مسکونی اهواز و برخی ادارات قطع شد.
این قطعی برق از صبح شروع شد و تا ظهر و بعد از تعطیلی ادارات ادامه داشت. در این مدت برق بارها قطع و وصل شد که این مساله علاوه بر تهدید سلامت شهروندان در گرمای بسیار شدید، خطر وارد شدن آسیب به وسایل برقی شهروندان را هم بیشتر میکند.
دیروز در مدت قطعی برق، کارمندان اهواز در محل کار خود حاضر بودند، اما نتوانستند کار کنند و به دلیل قطع برق حتی موفق به ثبت خروج خود از ادارات نشدند.
در این روزهای گرم، کولرها هم جواب نمیدهند. علاوه بر این، در مدت اخیر بارها رکورد مصرف برق در استان خوزستان شکسته شده و شرکت توزیع برق اهواز از شهروندان تقاضا کرده است به منظور پایداری هر چه بیشتر شبکه برق، مصارف غیرضروری خود را تا حد امکان کاهش دهند این در حالی است که کاهش مصرف برق در دماهای ۵۰ درجه آنچنان ممکن نیست، زیرا خاموش کردن وسایل سرمایشی یا بالا بردن درجه کولرها، جان و سلامت شهروندان را تهدید خواهد کرد و حداقل آسایش مردم خوزستان در گرمای شدید تابستان هم که نشستن جلوی کولرها است، هم تامین نخواهد شد.
کارمندان خوزستانی امروز (۲۰ تیرماه) هم که وقوع دماهای ۴۹ درجه و بالاتر پیشبینی شده است باید در اوج گرما و ساعت ۱۲ از محل کار خود خارج شوند. سوال اینجا است که چرا دیگر استانها با دمای بسیار کمتر، امروز ساعت پایان کار را ۱۱ اعلام کردهاند، اما کارمندان خوزستان در این گرمای شدید باید در اوج گرما از محل کار خود مرخص شوند؟
هشدار قرمز هواشناسی، بالاترین سطح هشدار است و به معنی لزوم اقدام فوری و همهجانبه و احتمال خسارت گسترده است، اما خوزستانیها امروز هم باید مانند روزهای عادی سرکار بیایند و گرما و قطعی برق و گرمازدگی را تحمل کنند.